Liers Vluchtelingen Onthaal

Een groep gemotiveerde vrijwilligers in Lier staat als een soort steunpunt in voor het onthaal en begeleiding van vluchtelingen / nieuwe migranten. Op die manier werden de begeleidingen bij kansarmen in Lier opnieuw uitgebreid tot een zeer actief gebeuren.

Elk jaar lopen er enkele begeleidingen door vrijwilligers in Lier, van korte of langere duur, al dan niet aangestuurd vanuit de permanentie te Lier.

Vanaf september 2015 treden we in het sociale werkveld van Lier op met extra /nieuwe vrijwilligers. Binnen de vrijwilligerspool meldden zich in september 2014 al enkele vrijwilligers, maar de groep was onvoldoende sterk om zeer actief en gestructureerd op te treden. Begin september, bij de komst van nieuwe vluchtelingen kwam de groep in een stroomversnelling terecht.

Recent werd de goegemeente immers getroffen door de vluchtelingentochten vanuit Afghanistan, Syrië en andere landen naar Europa. Vanuit OCMW Lier werd gezocht naar extra begeleiding voor nieuwkomers in Lier. Onze groep kon onmiddellijk – nog vooraleer oproepen werden gedaan – rekenen op nieuwe kandidaat-onthaalbegeleiders. Zo kreeg de groep niet alleen versterking maar komen er zoals vroeger ook weer verschillende aanvragen binnen.

Meer info of deelnemen? Gebruik onderstaand formulier…

Naam

Voornaam

Email

Telefoon / GSM

Straat
nr.

Postcode Woonplaats

Waarvoor heb je interesse? Maak jouw keuze
Ontmoetingsgroep De Knoesels Ranst
Ontmoetingsgroep De Nieuwe Wereld Lier
Begeleidersgroep Lier
De Knoeselpas

Noteer hier jouw vraag of bericht

Tik deze code in die ons beschermt tegen ongewenste zoekmachines

captcha

Facebooktwitter