55 coaches klaar voor taalhulp anderstaligen

DSCN5362bDe taalwerking van Wereld-Delen staat momenteel met 55 taalwerkers klaar om in het nieuwe schooljaar aan de slag te gaan. Een 5-tal anderen is eveneens beschikbaar voor een aangepaste taak. En tegelijk is er nog plaats voor véél meer vrijwilligers.

De regio van de taalwerking kan je omschrijven door de streek afgebakend door de gemeenten Edegem – Kontich – Lier – Berlaar – Herenthout – Herentals – Malle – Brecht – Brasschaat – Deurne (Antwerpen) – Mortsel en al wat daarbinnen valt. En deze regio breidt nog steeds uit.

Er is een systematisch “tekort en overschot” aan vrijwilligers: gedurende het schooljaar wijzigt het aantal vrijwilligers gedurig. In sommige gebieden kan er een overschot zijn aan vrijwilligers terwijl elders een tekort bestaat. Maar de afstanden zijn al te groot om de regio te kunnen overbruggen. Er is dus vooral nood aan vrijwilligers die in de eigen gemeente aan de slag willen gaan. Bijvoorbeeld in Lier, waar het aantal vrijwilligers eerder laag is gezien de grootte van de stad.

Niettemin staan er nu al 55 coaches klaar en we rekenen erop dat de komende weken dit aantal nog omhoog trekt om alle aanvragen alvast minimaal te kunnen beantwoorden..

Facebooktwitter

Written by