Taalwerking genekt

De nieuwste maatregelen van de onderwijsministers staan niet langer toe dat “derden de scholen bezoeken”. Jammer genoeg zijn ook de taalcoaches zulke “derden”. De slachtoffers hiervan zijn de leerlingen die onder coronaveilige omstandigheden door de taalcoaches geholpen werden onder klasuren en al huiswerkbegeleiding.

Tot vorige week konden scholen zelf beslissen of taalcoaches essentiële derden waren en de meeste scholen vroegen dan ook naar de hulp van taalcoaches. De nieuwe regels vermelden op geen enkele manier de mogelijke aanwezigheid van taalcoaches. Het betreft een overbruggingsmaatregel tot aan het eind van de paasvakantie. Afwachten nu wat er daarna komt.

Ondertussen zijn er nog steeds nieuwe kandidaat taalcoaches én dat is een pluspunt. We hopen met deze nieuwe collega’s weer aan de slag te kunnen gaan zodra het weer toegestaan wordt.

Facebooktwitter

Written by