Een overzicht

Wereld-Delen kreeg bij haar start vanuit de parochie te Broechem de opdracht mee om acties te voeren voor “mensen in nood veraf en dichtbij”. Op deze pagina vind je een overzicht voor wie snel een idee wenst van de huidige Zuidwerking.

Een eigen Zuidproject

Doorheen de jaren ondernam WD heel wat projecten, waaronder enkelen waar men in grote mate alleen voor stond. Na een tussenpauze ging de Zuidwerking in 2014 opnieuw van start gegaan met deze eigen projectrealisatie. We zorgden voor voedselhulp in Campestre (Brazilië) via de ngo Força Brasil. In 2019 veranderde dit naar een hernieuwde werking ten voordele van de Centres Mpandilu in Kananga.

Broederlijk Delen

Wij sluiten aan bij de jaarlijkse campagne van Broederlijk Delen

Caritas Internationaal

Oproepen naar aanleiding van rampen wereldwijd gebeuren door onze vereniging standaard ten voordele van het werk van Caritas Internationaal.

Fracarita Belgium vzw

Deze ngo, geleid door de Broeders van Liefde, is in tal van landen actief. Onze werking heeft in de loop der jaren aandacht gevraagd voor talrijke projecten van Fracarita Belgium, voorheen Caraes genoemd. 

Werkgroepen ondersteunen

In 2011 heeft Recht en Welzijn besloten om voor sommige projecten een autonome werkgroep te ondersteunen. Zo ondersteunen we nog steeds de werkgroep Chico Latino Ranst.

Facebooktwitter