Dankjewel, sint!

DSCF6515bVoorbije zaterdag kwamen we samen met de vrienden van de Container. Vele gekende gezichten, maar ook nieuwkomers waren van de partij. Een toffe gemengde groep met bijna zoveel kinderen als er volwassenen waren.

Want we verwachtten allemaal samen de sint. Het begon niet goed want eerst werd aangekondigd dat de sint heel moe was en de pieten oververmoeid in slap waren gevallen door hun moeilijke werk op sinterklaasnacht, toen de storm over de daken streek.

Groot was de verassing, ja, zelfs voor de leden van de stuurgroep, toen er plots een zwarte piet aankwam, die notabene de sint kwijt was gespeeld.

Maar deze piet zag er niet zo moe uit. Deze was immers een schminkpiet en hij maakte tijd voor alle kinderen die geschminkt wilden worden… Na een tijdje ging hij toch eens een telefoontje plegen met de sint, en jawel, die was al heel dichtbij het gildenhuis van Broechem. Snel gingen we hem halen, want hij moest al de pakjes zelf meeslepen.

De kinderen waren dolblij en wilden allemaal bij de sint komen. Allemaal gingen zij met hem op de foto. Jammer genoeg konden heel wat andere kinderen er niet bij zijn. Zij krijgen alle cadeautjes via de contactpersonen bij hen thuis afgeleverd. Wedden dat zij er volgend jaar wel zullen bij zijn!

Facebooktwitter

Written by