De Kers is nu een voordelenkantoor

Wereld-Delen wil in de komende maanden haar aanbod rond vrijetijd, vakantie en materiële voordelen uitbreiden. Al een aantal jaren lang kunnen mensen met een laag inkomen via onze werking De Kers genieten van voordelen rond vakantie en vrijetijd. Daartoe zijn we aangesloten bij het Steunpunt Vakantieparticipatie en het Fonds Vrijetijdsparticipatie. Daarnaast willen we voordelen die door lokale diensten, verenigingen en handelaren worden aangeboden ook systematisch aanbieden. Daarbij hoort de mogelijkheid van een kortingspas, de Knoeselpas, die mensen op gemakkelijke en goedkope wijze toegang kan verlenen tot allerlei activiteiten.

Wereld-Delen ontvangt een kwaliteitscertificaat van Rap op Stap en zal voor deze voordelenwerking dus samenwerken in een netwerk van Rap op Stap in de regio. Wereld-Delen richt zich zo naar alle mensen met een laag inkomen zonder onderscheid.

We zijn ons er echter van bewust dat er eerst nog heel wat sensibilisering nodig is. In eerste instantie willen we de mensen met een laag inkomen zelf bereiken. Zij dienen eerst erin te geloven dat er voor hen wel echt mogelijkheden bestaan om – zoals anderen – deel te nemen aan tal van vakantie- en vrijetijdsinitiatieven. Verder dienen diensten, verenigingen en handelaars in te zien dat zij ook – door samenwerking – een aanbod kunnen doen dat vaak een win-winsituatie kan bieden voor hen én de mensen die van het voordeel mogen genieten.

De Kers was aanvankelijk enkel een nieuwsbrief die in erg beperkte oplage werd verspreid met een kleine selectie aan kortingskansen. Nu zal De Kers, naast een nieuwsbrief die ruim verspreid zal worden, ook een echt voordelenkantoor worden. Daar is iedereen welkom, ook wie op geen enkele manier een band heeft met Wereld-Delen. De deur zal open staan op woensdag van 10 tot 12 uur in het Klooster, Kapelstraat 19 te Broechem. Een officiële opening zal pas binnen een paar maanden plaatsvinden…

Facebooktwitter

Written by