Een woning beschikbaar om vluchtelingen op te vangen?

De actuele nood aan huisvesting van nieuwe vluchtelingen zorgt ervoor dat Wereld-Delen haar oproep naar beschikbare woningen ook dit jaar nog eens herneemt.

KopWDSolidair

In het verleden stond onze werking al in voor de huisvesting van een gezin uit Ex-Joegoslavië. Het gezin woonde 3 jaar lang in een huis dat door een familie ter beschikking werd gesteld. De woning werd door ons samen met de nieuwe bewoners heringericht omdat het comfort destijds niet meer beantwoordde aan hedendaagse normen.

Nadien herhaalden wij onze vraag naar een begeleidingswoning meer dan eens, maar vonden wij geen bereidwillige eigenaar. Nu doen wij de oproep opnieuw. Vandaag krijgen wij immers opnieuw vragen om vluchtelingen te huisvesten. De afspraken met de huiseigenaar(s) kunnen gemaakt worden door een OCMW of ook door Caritas Hulpbetoon. Zowel in Ranst als in Lier volgen wij gezinnen, waarvan sommigen in een huis wonen dat vanuit Caritas wordt ondersteund. Het toewijzen van vluchtelingen aan zo’n huis gebeurt door Caritas. Vrijwilligers zorgen voor ondersteuning.

Wie dus een vluchtelingengezin wil huisvesten in zijn woning kan dat via een dienst zoals Caritas laten gebeuren. Wereld-Delen Solidair brengt huiseigenaars met hen in contact en engageren zich tot begeleiding. Vrijwilligers vormen in lier een begeleidingsgroep (VOL-groep Lier) die vluchtelingen onthalen in Lier. Ook in Ranst is dat mogelijk.

Heb je dus een woning, die al dan niet aangepast moet worden, dan kan je ons contacteren en worden regelingen getroffen via een dienst naar uw keuze. Gebruik het contactformulier hieronder en je mag op een antwoord rekenen.

  Naam

  Voornaam

  Email

  Telefoon / GSM

  Straat
  nr.

  Woonplaats Postcode

  Noteer hier jouw vraag of bericht

  Tik deze code in die ons beschermt tegen ongewenste zoekmachines

  captcha

  Facebooktwitter

  Written by