Grote nood aan taalwerkers

Alhoewel onze werking voortdurend op zoek is naar nieuwe vrijwilligers blijft er een grote nood aan extra krachten bestaan. In de Noordregio (bv. Brecht) genereren onze oproepen weinig of geen reacties. Dat is erg vervelend. In Lier en Mortsel zijn op korte termijn erg veel vrijwilligers nodig en het vraagt zijn tijd om geschikte mensen te vinden. Daarnaast zijn er nog losse noden, bv. in Kontich en Brasschaat.

Niet enkel vrijwilligers die creatieve taalondersteuning doen bij kleuters en in de lagere school zijn nodig, maar zij zijn ook welkom voor ook andere taken bij anderstalige kinderen: begeleiders van een huiswerkklas (naschools 1 uur), begeleiders huiswerk aan huis en begeleiders van ouders rond schooltaken. Tenslotte hebben we nood aan enkele lesgevers Nederlands voor volwassenen, die vooral met moeders zullen werken rond thema’s in verband met school en onderwijs. Deze extra vrijwilligers worden in Mortsel en Lier gevraagd.

In Brecht en Kontich gaat het om extra taalondersteuning tijdens de schooluren. Mogelijk ook in Brasschaat. Daar wordt overwogen om een conversatietafel Nederlands in te richten, waarbij er een verantwoordelijke vrijwilliger nodig is om de thema’s aan te sturen, die samen met lokale vrijwilligers bij de deelnemers worden aangebracht.

Reserve vrijwilligers, die wisselend en flexibel-onregelmatig kunnen ingezet worden zijn ook zeker welkom.

Kandidaten melden zich aan via taal.wd@gmail.com.

 

Facebooktwitter

Written by