Individuele taalondersteuning

Onze taalwerking ontvangt zowel aanvragen als aanbod voor individuele taalbegeleiding. In het verleden was dit een bijkomende activiteit voor onze werking.

Nieuwe vrijwilligers willen soms korttijdig of gedurende een langere tijd taalondersteuning aanbieden aan individuele personen of voor gezinnen. En er komen via scholen en organisaties soms vragen voor een aparte taalvrijwilliger om één of enkele personen te ondersteunen. Wij willen in de mate van het mogelijke deze vragen ondersteunen.

Deze aanpak vraagt veel meer vrijwilligers en anderzijds vraagt deze aanpak andere zaken van vrijwilligers. Meestal zijn dergelijke begeleidingen korter van duur maar ze kunnen ook intensiever zijn. Ook is het erg belangrijk dat vrijwilligers zeer duidelijke afspraken opvolgen om tot succes te komen.

Vrijwilligers die interesse hebben voor deze werkformule kunnen zich aanbieden via “taal. wd@gmail.com”. Zij worden na een kennismakingsgesprek in een vrijwilligersreserve opgenomen en worden verwittigd wanneer er een passende opdracht voor hen werd ontvangen.

Facebooktwitter

Written by