Jaarvergadering voor vrijwilligers

Half januari komen vrijwilligers uit alle deeltakken van onze werking samen. Deze samenkomst heeft verschillende doelstellingen.

Het is vooreerst een ontmoetingssamenkomst die vrijwilligers laat aanvoelen dat zij ieder op zijn terrain bijdragen tot de ondersteuning van mensen in (kans)armoede. De link rond de basisreden van het bestaan van de vereniging is in heel de samenkomst aanwezig. Zij wordt kracht gegeven door een jaaroverzicht én aandachtspunten voor de komende werkperiode. Voor elke vrijwilliger is deze samenkomst een must: zowel voor de ontmoeting als voor de ervaring van gedragenheid en solidariteit.

Niet zelden is het ook een moment van dank en worden er enkele mensen bijzonder in de bloemetjes gezet. Maar dat hoeven niet alleen mensen te zijn: het kan ook zijn dat we in een werkjaar bijzondere zaken samen hebben gerealiseerd. En daar moeten we dan ook bij stil staan.

Op deze bijeenkomst komen geregeld ook medewerkers uit andere diensten opdagen. En dat is voor onze vrijwilligers een uitdrukkelijk teken van waardering. We zijn dan ook zeer blij als diensten willen aanwezig zijn en de avond mee gezellig maken.

Facebooktwitter

Written by