Kom op tegen kansarmoede

Wereld-Delen en OCMW Ranst slaan de handen in elkaar om op 17 oktober aandacht te vragen voor kansarmoede! Samen organiseren zij  een gespreksavond en roepen zij op tot het hangen van witte laken en witte slierten op deze “Werelddag van verzet tegen extreme armoede”. Een gezamenlijk verzonden brief luidt als volgt:

Kom op tegen kansarmoede

Op 17 oktober zal in de polyvalente zaal van Den Boomgaard een avond plaatsvinden met als thema kansarmoede. Daarmee willen de initiatiefnemers, Wereld–Delen en het OCMW, de armoedeproblematiek ook lokaal permanent op de kaart zetten.

Op 22 december 1992 riep de algemene vergadering van de Verenigde Naties 17 oktober uit tot Werelddag van verzet tegen Extreme Armoede. Sindsdien wordt jaarlijks op die dag overal ter wereld specifiek aandacht besteed aan armoede. Dit om te getuigen, om erover te praten, om het bestaan van de armsten ook bij ons niet te ontkennen en om aan te dringen op het daadwerkelijk nemen van initiatieven.

Wij doen een ruime oproep tot iedereen die armoede belangrijk vindt, die breed begaan is met mensen in kansarmoede, die er zelf mee te maken heeft of er ervaringen mee heeft op het werk, in het verenigingsleven, in de familie … om aanwezig te zijn.

Om ook in het straatbeeld duidelijk te maken dat armoede u niet onberoerd laat kan u op 17 oktober aansluiten bij de nationale actie en die dag een wit laken buiten hangen.

Hartelijk welkom op 17 oktober.

KOM OP TEGEN KANSARMOEDE gaat dus door op donderdag 17 oktober om 20 uur in de polyvalente zaal van gemeenschapscentrum Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg te Broechem (Ranst). Deuren open 19.30 u. Het einde is voorzien om 22 uur. Iedereen welkom!

 

Facebooktwitter

Written by