Onthaalgroep te Lier zoekt versterking

Flyer SOB Lier 2015 12Begin september werd de start gegeven van een vrijwilligersgroep, die het onthaal en begeleiding verzorgt van asielzoekers te Lier, maar ook van andere kansarmen die hun steun goed kunnen gebruiken.

Er kwam een goede respons op de oproepen van onze werking in Lier, maar na een paar maanden echte werking is de nood aan begeleiders bijzonder groot. Dat is vooral te wijten aan de zorg voor asielzoekers die voornamelijk in een lokaal opvanginitiatief van de stad Lier mogen verblijven.

De begeleiders gaan met hen op weg, leren hen de stad en omgeving kennen: de diensten, nuttige plaatsen… Binnen de werkgroep deelt men ervaringen uit en nemen sommige vrijwilligers bijzondere taken op zich zoals het zoeken naar woningen, werk, e.a.

Als vrijwilliger heb je zeker bij nieuwe begeleidingen wel wat tijd nodig om op weg te gaan met de toevertrouwde personen of gezinnen. Nuttig is om geleidelijk de begeleiding op een hanteerbare manier in te vullen.

Kandidaat-begeleiders, die liefst in Lier zelf wonen, melden zich best aan via onderstaand contactformulier. Dan volgt een kennismakingsgesprek en kan men volgens gemaakte afspraken deelnemen aan de bijeenkomsten van de groep.

  Naam

  Voornaam

  Email

  Telefoon / GSM

  Straat
  nr.

  Woonplaats Postcode

  Noteer hier jouw vraag of bericht

  Tik deze code in die ons beschermt tegen ongewenste zoekmachines

  captcha

   

  Facebooktwitter

  Written by