Onthaalvrijwilligers voor nieuwe migranten welkom in Lier

Oproep VOL begeleiders Lier sept 2015Wereldwijde migratie en vluchtelingenstromen horen tot de actualiteit van de dag. Ook in onze omgeving komen nieuwkomers toe. Officiële diensten en instanties bieden hen onthaal, informatie, een dak boven hun hoofd en richtlijnen waarmee zij zich kunnen vestigen, al dan niet gericht op een terugkeer of definitief verblijf hier.

Ook vrijwilligers kunnen hen van dienst zijn: zij brengen hen in contact met mensen, voorzieningen, nuttige adressen, die onmisbaar zijn voor hun dagelijks bestaan in onze samenleving. Zij kunnen gedurende enkele maanden een veilige haven zijn waar nieuwkomers voor concrete vragen terecht kunnen.

Wil jij deel uitmaken van onze vrijwilligerspool en instaan voor één vluchteling/asielzoeker(sgezin) in Lier? Je leert er welke contacten van echt belang zijn en hoe je hulp kunt bieden op een bewuste en nabije manier. Samen met jouw collega’s wissel je op regelmatige wijze ervaringen uit om jouw contacten zo vruchtbaar mogelijk te laten verlopen. De begeleiding vindt plaats in samenwerking met OCMW en diverse organisaties en verenigingen in Lier!

Kandidaten melden zich aan via het infoformulier op deze website.

 

 

Facebooktwitter

Written by