Proef de wereld

Wereld-Delen Internationaal doet mee aan “Proef de wereld”, een initiatief van de GROS van Ranst. Op 15 juni kan iedereen tussen 10 en 13 uur starten voor een wandeling die een 12-tal km lang is, maar regelmatig een tussenstop voorziet. Op die tussenstops worden de wandelaars culinair verrast. Zo start men met een aperitiefje op de eerste halte, een voorgerechtje op de tweede enz… Op het eind van de wandeling heeft elke wandelaar lekker gegeten. Het zijn organisaties die een ontwikkelingsproject steunen die de verschillende tussenstops bemannen. Zij stellen hun projecten voor.

WD Internationaal heeft het hoofdgerecht op zich genomen en stelt twee projecten voor. Het eerste is Protos, het project dat de GROS een aantal jaren heeft gesteund. Daarnaast wordt het nieuwe eigen project in Brazilië “Campestre eet liever” voorgesteld. Een beetje ironisch is die titel wel, want de wandelaars eten lekker en de opbrengst die aan Campestre zal toekomen dient om mensen voedselpakketten te bezorgen, die hen tegenwoordig door de Braziliaanse overheid worden onthouden (omdat deze besparing hen helpt het wereldkampioenschap voetbal en de Olympische Spelen te organiseren).

Toch een warme oproep waard voor iedereen die van wandelen en lekker eten houdt en die de opbrengst graag naar ontwikkelingssamenwerking ziet gaan.

Facebooktwitter

Written by