Rosse centjes voor Kabinda

Dit werkjaar steunt Wereld-Delen Internationaal de heropbouw van een school met meer dan 1000 leerlingen in Kabinda (Kasaï-provincie Congo). KABINDAFLES

De school heeft een zeer verouderde infrastructuur, compleet tot op het hout versleten schoolborden, lekkende daken, klassen zonder banken (kinderen zitten op de grond), en met amper educatieve middelen. De school werd gebouwd met gedroogde leemblokken, die hun beste tijd gehad hebben.

De school is een school van de Broeders van Liefde en werd vele jaren geleden opgestart en wordt nu geleid door gemotiveerde lokale leerkrachten.

Nabij de school is een beroepsschool gelegen en deze school zal de herstellingen doen. Maar het materiaal dat nodig is voor deze school blijft handenvol geld kosten. Daar willen wij toe bijdragen via een rosse centjesactie. We zoeken dus winkels, frituren, en andere plaatsen waar veel mensen passeren om daar een spaarflesje te mogen plaatsen. Het flesje zal regelmatig worden vervangen door een leeg exemplaar. Vele kleintjes maken één groot en zo willen we ook bijdragen tot het herstel van deze school. Steun jij ook?

 

Facebooktwitter

Written by