Samen inburgeren brengt mensen samen in Lier

Te Lier zitten we aan een vierde werkjaar Samen Inburgeren.

Coaches en inburgeraars spreken gedurende 6 maanden met elkaar af en doen “hun zin”. ze zien samen wat hen beiden boeit en spreken dan af om dat ook samen te doen… op geregelde tijdstippen. Zo leert men elkaar beter kennen: cultuur, gewoonten, interesses…

Een kans om nieuwe indrukken en ervaringen op te doen voor beide zijden. Maar voor de inburgeraars zeker ook een kans om het draaien en zeilen van onze samenleving te leren kennen, en dat is noodzakelijk voor een goede inburgering…

Eerst stelt men zich kandidaat, vervolgens volgen er interviews en een kennismaking. Dan ontstaan er “koppels” (dat kunnen ook gezinnen zijn…) en kan men in duo van start gaan.

Stad Lier, Vomingplus, AII Antwerpen (vroeger Prisma vzw) en onze vereniging zijn de initiatiefnemers waarop deelnemers kunnen terugvallen.

Interesse? Mail dan alvast naar “wereld-delen @ scarlet.be” en we zien elkaar spoedig. Let op: de interviews zijn reeds volop van start gegaan en dienen binnen enkele weken voltooid te zijn. En… er is vooral grote nood aan coaches, want kandidaat-inburgeraars zijn er dit jaar al heel veel!

Facebooktwitter

Written by