SOCIALE WINKEL OP ZOEK NAAR EEN LEEGSTAAND PAND TE LIER

Wereld-Delen zoekt leegstand pand voor Sociale Winkel
Wereld-Delen is te Lier op zoek naar een leegstaand pand om het te gebruiken als sociale winkel. Daarin kunnen personen met een laag inkomen (bv. Gomorpashouders) tegen een habbekrats allerlei tweedehands huiselijke goederen verkrijgen. Personen die specifiek verwezen worden door erkende diensten naar de Free Service bekomen hun goederen gratis.
dscf8299b
(Foto uit de kledijafdeling van Sociale Winkel De Loods te Broechem)
Een sociale winkel is enigszins vergelijkbaar met een Sociale Kruidenier, maar dan zonder voeding en verbruiksgoederen. Wereld-Delen heeft nu al de Sociale Winkel De Loods in Broechem. Men kan er keukenmateriaal, linnen, kledij en zelfs bedden, tafels en ander meubilair bekomen als men aan de inkomensvoorwaarden voldoet. Omdat er vanuit Lier erg grote vraag is wil Wereld-Delen de doelgroep tegemoet komen door te Lier een winkel te openen. Vrijwilligers baten hem uit. Bedoeling is dat er ook goederen kunnen aangebracht worden die dan in het magazijn te Broechem worden gesorteerd.
Wereld-Delen zocht al een tijdlang tevergeefs naar dergelijke ruimte. De vraag kwam oorspronkelijk vanuit het Sociaal huis te Lier. Ondertussen, en dankzij belangrijke medewerking van Wereld-Delen, kwam te Lier een ruilwinkel voor baby en peutermateriaal tot stand. Die wil het Sociaal huis nu uitbreiden. Wereld-Delen kiest strikter voor de ondersteuning van mensen in armoede en zou een leeg pand voor een sociale winkel dan ook een duidelijk signaal vinden. Indien de vereniging enkele jaren lang een leegstaand pand zou kunnen gebruiken, dan kan dat voor eigenaar en vereniging een dubbele meevaller zijn: geen leegstand en een maatschappelijk doel invullen.
Wie een goede tip heeft voor de inplanting van de Sociale Winkel, die kan contact opnemen via onderstaand contactformulier.
——————
Zend ons jouw bericht:

    Facebooktwitter

    Written by