Taal en huiswerkbegeleiding in Mortsel

Taalwerking Wereld-Delen start samen met de diensten integratie en onderwijs van de stad Mortsel en met Prisma vzw vanaf volgend schooljaar een taal en huiswerkbegeleidingsproject in Mortsel. In principe wordt het in twee pilootscholen opgestart.

Uitgangspunt is om samen met taalvrijwilligers en enkele studenten lerarenopleiding, de scholen en clb een gezins-omringend begeleidingstraject uit te bouwen. Hierin gaan de ondersteuning van ouders, taalwerking met kinderen en huiswerkbegeleiding hand in hand. Een schooltaalgroep voor ouders kan mogelijk na verloop van tijd aan dit project worden toegevoegd.

Momenteel gaat onze werking op zoek naar vier gemotiveerde vrijwilligers die zich zowel voor de taalondersteuning als ouderbegeleiding engageren, samen met de ondersteuning die beschikbaar is vanuit de verschillende deelnemende partners. Deze geïntegreerde werking is een concept dat in onze taalwerking tijdens de voorbije 15 jaren is gegroeid. Reeds eerder dit jaar werd al subsidie aangevraagd voor twee andere gelijkaardige projecten te Lier. Zij zullen vanuit dezelfde inzichten van start gaan als de subsidiedossiers een gunstig gevolg krijgen.

Klik voor meer info op deze vrijwilligersoproep:

Taaloproep Mortsel juni 2014

Facebooktwitter

Written by