Taalcoaches welkom in september

Vandaag werden nieuwe vacatures gelanceerd voor taalcoaches bij anderstalige kinderen. Het gaat meestal over anderstalige leerlingen in het lager onderwijs, hier en daar ook kleuters en in een paar scholen gaat het ook over jongeren in het secundair onderwijs.

Gewezen leerkrachten of personen die een diploma als leerkracht hebben haken hier regelmatig bij aan. Maar zulke opleiding is niet noodzakelijk, alhoewel dit handig kan zijn voor sommige opdrachten.

Vooral belangrijk is dat je graag rond taal werkt, dat je graag aan kinderen of jongeren al doende iets bijbrengt. Met het nodige geduld en enthousiasme en toewijding. In veel situaties heeft de werkwijze iets weg van wat toegewijde ouders of grootouders doen ten aanzien van hun kinderen die graag lezen, thuis huiswerk doen, graag samen spelletjes doen. Nu neem je wel gericht zelf het initiatief.

In een aantal scholen gaat het om een volledig nieuwe aanvraag. In andere scholen is er extra vraag en rond de vakantieperiode zetten ook elk jaar enkele vrijwilligers hun taak stop en starten zij elders een opdracht als vrijwilliger.

Wie graag taalcoach wilt worden maakt best een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Daarin wordt afgetoetst wat haalbaar is, wat het aanbod is in jouw buurt, en of je aan de slag kunt gaan. Vervolgens word je stap na stap geïntroduceerd in jouw nieuwe taak.

Op de pagina’s van deze website vind je rechts onderaan actuele vacatures , waaronder heel wat taalvacatures. Neem eens een kijkje!

Interesse? Reageer via dit formulier:

Fout: Contact formulier niet gevonden.