Taalwerking nodigt scholen en CLB’s uit voor een vorming rond Taal en taalbeleid.

“Kunnen wij eens praten?”, zo zou je de uitnodiging kunnen samenvatten die Taalwerking Wereld-Delen bezorgde aan de scholen waarin haar vrijwilligers actief zijn. En die scholen zijn talrijk ingegaan op deze uitnodiging.

Vorming3feb14

Vijftien jaar geleden startten 3 begeleiders taalondersteuning te Broechem bij 6 kinderen, nieuwkomers. Al snel volgde de vraag om dit werk ook in Lier te doen en sindsdien ging de vraag bijna elk jaar in stijgende lijn. De pioniers hadden geen materiaal ter beschikking en leerden hun stiel door onderlinge uitwisseling. Jaren gingen voorbij en via uitwisselings- en vormingsinitiatieven binnen de werking kwam er een duidelijke lijn in de visie op taal. Die werd enkele jaren geleden uitgeschreven en later in tien krachtlijnen samengebald. De vormingssessies van de laatste jaren lichtten steeds nieuwe facetten op uit die visie. Het was duidelijk dat vrijwilligers dankzij deze vormingsmomenten steeds bewuster en sterker de lijn gingen doorzetten.

Het werd tijd om samen te zitten met directies, zorgcoördinatoren en CLB’s die in de scholen op een eigen wijze met taal en taalbeleid bezig zijn. Het werd dan ook een vruchtbare voormiddag. Vormingswerker Jan Devos weekte stap voor stap nieuwe zaken los bij alle aanwezigen om hen uit te nodigen samen te werken en in de scholen tot een bewuste visie te komen.

Gebruikte informatie en verslaggeving van deze leerrijke vorming vind je op deze site via deze pagina.

Facebooktwitter

Written by