Wat vieren we in 2016?

Wereld-Delen bestaat sinds 1993.  Vandaag in 2016 heeft Wereld-delen enkele zaken te vieren of zijn al enkele memorabele dagen gepasseerd. Welke?

JubileeEind 1995 werd de vzw boven het doopvont gehouden en dit verscheen in januari 1996 in het Belgisch staatsblad: van dan af zijn we dus effectief een geregistreerde vzw.

In 1996, 20 jaar geleden, gaven we huisvesting aan een eerste vluchtelingengezin en op het einde van het jaar maakten we een eerste zaak juridisch aanhangig bij een rechtbank ter verdediging van een van onze cliënten.

In februari 2001 kregen we een eerste kleine stapelruimte ter beschikking van Wereldmissiehulp. Op 1 maart gingen daar de deuren open voor het project De Loods. Dit project is dus 15 jaar oud. Project Sociale Winkel zal 10 jaar later starten op 15 april en bestaat dus dit jaar 5 jaar.

2001 was ook het jaar waarin een eerste taalcoördinator aan de slag ging én een eerste administratieve medewerker. In 2006 kwam er een administratieve kracht bij voor de taalwerking: die is er niet meer, wat momenteel een groot gemis is!

Het steunfonds Mannanam werd dat jaar opgericht als steun voor pater Vallavanthara in India. Jammer genoeg zou hij een aantal jaren later sterven aan kanker.

in 2006 kregen we voor de eerste keer subsidies van de gemeente Ranst, eerst steun voor de voedselhulp en nadien werkingssubsidies.

Eind 2006 startten we in Lier met het project Taal en participatie in het onderwijs. Dat was het begin van een groeiende samenwerking met steeds meer diensten die in lier actief zijn.

Maar we staan niet stil. Ook dit jaar nemen we nieuwe initiatieven maar besteden we tegelijk aandacht aan al wat we reeds bereikten met zeer velen samen. Helpers zijn nog steeds welkom, jazeker! Samen staan we sterk tegen kansarmoede!

Facebooktwitter

Written by