Wereld-Delen mag fier zijn op 20 vruchtbare jaren

Dat was duidelijk de toon die vrijdag aangeslagen werd op de viering van 20 jaar Wereld-Delen in Ranst.
Wereld-Delen combineert vijf werkingen met of samen met kansarmen van vlakbij of ‘wereld ver weg’: begeleidingswerk, materiële hulp, internationale hulp, taalwerking voor anderstaligen en een ontmoetingsgroep in Groot-Ranst.
Liefst 90 personen kwamen meevieren in CC Den Boomgaard. Daarbij klonken woorden van lof vanwege de bisschop en het diocesaan bestuur, vanwege de OCMW’s van Ranst, Borsbeek, Lier en Schilde, de gemeenten Ranst en Lier, Prisma vzw Mechelen en Welzijnsschakels Antwerpen.
Velen feliciteerden de vrijwilligers om de aangename avond, de sprekende tentoonstelling over armoede, 20 jaar Wereld-Delen en vooral hun volgehouden inzet. Daarop werd samen het glas geheven.
Wereld-Delen, zo zeiden meerdere sprekers, wordt als kansarmoedeorganisatie al te vaak ondergewaardeerd. Een werking als welzijnsschakel is geen hot item. Het gevolg is dan ook dat zeer velen niet eens weten dat zo’n grote werking vanuit Ranst actief is in een zeer brede regio. Bekendheid is niet de reden waarvoor de vrijwilligers zo actief zijn. Maar waardering is zeker nodig voor al het werk dat wordt verricht.
Verschillende sprekers vroegen of braken een lans voor samenwerking met Wereld-Delen. “Niet samenwerken met een dergelijke vereniging”, zo stelde de afgevaardigde van Welzijnsschakels vzw het, “zou een regelrechte dwaasheid zijn.” Het zijn zaken die het bestuur, de vrijwilligers en de leden van de ontmoetingsgroep zo uitdrukkelijk niet hadden verwacht. Het stemt hen dan ook heel hoopvol voor de toekomst.
Facebooktwitter

Written by