20 jaar De Loods

De geschiedenis van De Loods start in 2000, toen Wereld-Delen op zoek ging naar een stapelplaats en haar voorlopige goederenruimte publiek ging gebruiken.

In 1999, met de toevloed van vluchtelingen uit ex-Joegoslavië, volgde Wereld-Delen 20 gezinnen van nabij op en hielpen zij met de huisvesting van een gezin te Broechem en twee andere in Broechem en Borsbeek. Al langer brachten mensen kledij naar de kapel van de Broechemse pastorie. In 2000 kwamen er ook allerlei goederen bij voor verzorging van kinderen, droge voeding en kleine toestellen. Die werden vanaf dan op eenvoudige manier uitgestald en er kwamen bijna wekelijks mensen langs. Dat was het eigenlijke begin van wat we een jaar later De Loods zouden noemen.

Dus gingen we op zoek naar een grotere stapelruimte en die werd ons in de herfst toegezegd. Het duurde tot 1 maart 2001 waarop vrijwilligers de nieuwe ruimte konden inrichten. Op 1 april gingen de deuren van De Loods open. We willen dat vieren met iedereen die betrokken is. Hoe? We nodigen iedereen uit om wensen te sturen naar de vrijwilligers, in het bijzonder diegenen die Wereld-Delen bereid vond om de goederen georganiseerd aan te bieden: Tiny De Roover. Op deze pagina kan je jouw wens formuleren. Maar een wenskaart is ook welkom op het adres: Wereld-Delen De Loods, Kapelstraat 19 2520 Broechem!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

25 jaar dienst aan kansarmen verdient een beloning!