Sponsortocht

Onze taalwerking biedt hulp aan kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Op dit moment gaan er in de provincie Antwerpen honderd vrijwilligers elke week langs bij scholen die erom vragen, om kinderen te ondersteunen.

In maart 2024 werden de rollen omgedraaid : de Mariaschool in Grobbendonk had besloten onze werking te ondersteunen met een sponsortocht, ter gelegenheid van de vasten.

Om het geheel van onze werking behoorlijk te kaderen, zijn we begin maart met drieën (taalondersteuner Doris, plaatselijk verantwoordelijke Viviane en coördinator Ria) op de school te gast geweest. Aan de hand van een korte presentatie hebben we aan de kinderen uitgelegd wat onze vereniging doet: materiële hulp, ontmoetingsgroep, De Kers, taalwerking.
Dat vooral de foto van de brand tot de verbeelding van de kinderen sprak zal niemand verwonderen… Een beetje moeilijker voor ons jonge publiek waren de andere werkingen.

Maar blijkbaar hadden de kindjes – het gaat hier over zes klassen, vanaf het eerste tot en met het zesde studiejaar – alles toch goed begrepen. Op 28 maart, Witte Donderdag, hebben we tijdens de afsluitende dienst in de kerk van Grobbendonk een zware zak geld mogen ontvangen : 1.868,85 euro.

SponsortochtWil je als school onze vereniging ook steunen? Laat het ons weten via ons contactformulier. Ieder voorstel wordt grondig bekeken. Je helpt er ons enorm mee! Alvast super bedankt!