Oproep voor locatie regio Wommelgem / Ranst

In augustus vorig jaar heeft een uitslaande brand de gemeentelijke hangars, op de Van Den Nestlaan 104 te Broechem volledig in de as gelegd.  Hierbij is niet alleen de gehele inboedel van de werking van onze Sociale Winkel De Loods in vlammen opgegaan, maar ook de winkel- en opslagruimte.

Wat doet De Loods?

  • Met een lichte vrachtwagen, geschonken door de Rotary van Lier, halen wij bruikbare goederen op aan huis in de ruime omgeving van Ranst en stockeerden deze in de “afgebrande” loodsen.
  • De opgehaalde spullen worden gesorteerd, eventueel hersteld en netjes aangeboden.
    Kwetsbare mensen kunnen, na doorverwijzing door OCMW’s, CAW’s en andere instanties, gratis winkelen in De Loods.
  • De meubels worden aan huis geleverd, tegen betaling van een kleine som voor dekking van de onkosten.

De Loods is een uniek project in het Antwerpse. De werking steunt uitsluitend op vrijwilligers en is één van de activiteiten van onze vereniging.

Ondertussen hebben wij onze werking met veel enthousiasme terug opgestart. Deels in “De Villa”  naast de voormalige houthandel Borremans en deels in een loods in Ranst. Wij zijn hiervoor erg erkentelijk, maar de huidige plaatsen zijn ofwel tijdelijk, ofwel weinig geschikt voor een goede werking.

Precies daarom zijn we op zoek naar een geschikte ruimte voor stockage en inrichting van de winkel, in de omgeving van Wommelgem of Ranst.

We hopen, rekenen op u om ons te helpen in deze zoektocht of indien u een vrijstaande loods ter beschikking heeft ons te contacteren om over de mogelijkheden van het gebruik te spreken.
Praat er ook eens over met anderen: je buren, je vrienden, je werkgever,…

Wij wensen u nu al te danken en hopen op uw warme steun om de cliënten van de Loods en de vrijwilligers te helpen.

Heb je een voorstel voor een locatie of een vraag? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

Alvast super bedankt!