Sponsoring door De Klaproos – Pulderbos

Onze taalondersteuners bieden gedurende het hele schooljaar ondersteuning aan anderstalige kinderen op tientallen scholen in de provincie Antwerpen. Einde mei was het de beurt aan de kinderen van het zesde leerjaar van De Klaproos In Pulderbos om op hun beurt Wereld-Delen te steunen. Ze hadden onze vereniging zelf uitgekozen, omdat ze wisten dat onze taalondersteuner Viviane elke week op hun school enkele kinderen komt bijstaan. Eéntje van die kinderen zit trouwens in hun klas.

We zijn, zoals al een beetje de gewoonte is geworden, eerst gaan uitleggen wat we doen. Een korte presentatie was voldoende om de kinderen duidelijk te maken dat we als vereniging op vier verschillende manieren werken.

Daarna was het aan de juffen Inge en Evelyne om samen met hun leerlingen iets uit te werken. De ene klas koos voor een sponsortocht én wafels bakken, en de andere klas organiseerde een marktje met allerlei zelfgemaakte voorwerpen zoals armbandjes en kaarsen.
Op 24 mei hadden de organisatoren het weer niet mee: het regende nog maar eens toen we op school aankwamen. Maar de sfeer was er wél, en juf Inge bekwam niet zo snel van haar verwondering toen ze merkte dat het resultaat van een halve dag wafels bakken op tien minuten uitverkocht was.
Afspraak was dat we (Viviane en Ria) het resultaat mochten gaan afhalen op 20 juni 2024, en er was al een kleine hint gekomen dat het wel meeviel.

Of dat meeviel? De som van 1575 euro was buiten alle verwachting, en daarbij kwam dan nog dat die som spontaan aangroeide in de safe van een collega die het geld heeft bewaard.
Uiteindelijk klokte de actie af op € 1600.

Sponsoring door De Klaproos - Pulderbos

Namens de collega’s van Wereld-Delen : bedankt voor jullie ondersteuning, Klaproosleerlingen, juffen Evelyne en Inge, en directrice Nadine.

Lees hier ook het artikel van Gazet van Antwerpen.