Alle vacatures vrijwilligerswerk in Antwerpen

Wereld-Delen is volop in beweging: daarom hebben wij geregeld vacatures vrijwilligerswerk voor heel gevarieerde opdrachten binnen de provincie Antwerpen. Hieronder vind je alvast enkele openstaande vacatures binnen de provincie Antwerpen. Bij ons krijg je alvast alle kansen om via vrijwilligerswerk je talenten verder te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Hou dus zeker ook onze website in de gaten want de vacatures worden regelmatig aangevuld!

vacatures vrijwilligerswerk

Overzicht van onze vacatures vrijwilligerswerk:

Dringende vacatures:

Andere vacatures:

Gezien de overgang naar het nieuwe schooljaar komen binnenkort tal van nieuwe vacatures vrij, wellicht ook in jouw regio. Werk je graag met kinderen en jongeren? Heb je interesse om taalondersteuner te worden in jouw regio met slechts enkele uurtjes per week?
Of heb je eerder interesse om contactpersoon binnen onze taalwerking te worden om alles in goede banen te leiden?

Bekijk hieronder de vacatureteksten:

Laat ons alvast nu al je interesses weten en in welke regio je actief wil zijn. Je krijgt dan binnenkort als eerste meer informatie over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan eventueel ook via Zoom.

Wees er als de kippen bij en neem contact op met Ria Leysen van onze Taalwerking via:
taal@wereld-delen.be
gsm/whats’app: 0494/234080

Vrijwilligerswerk tijdens arbeidsongeschiktheid of werkloosheid

Als je een werkloosheidsuitkering krijgt, dien je steeds een goedkeuring te vragen aan de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) vóór je van start gaat met vrijwilligerswerk. Informeer hiervoor eventueel bij uw vakbond.

Ook als je een uitkering van het ziekenfonds krijgt omwille van ziekte en/of invaliditeit, moet je ook voor vrijwilligerswerk steeds vooraf een goedkeuring te vragen aan de adviserende arts. U dient hiervoor via een formulier van het ziekenfonds een aanvraag in te dienen, en soms mag je meteen aan de slag en hoef je niet op een goedkeuring te wachten. Informeer hierachter bij uw ziekenfonds. Als je aanvraag nadien dan toch geweigerd wordt, moet je wel onmiddellijk met je vrijwilligerswerk stoppen, maar doorgaans worden deze aanvragen zonder al te veel problemen goedgekeurd. Vrijwilligerswerk kan namelijk een opstapje zijn naar een reïntegratie op de arbeidsmarkt en is bevorderlijk voor de mentale en fysieke gezondheid.

Enkele belangrijke voordelen van vrijwilligerswerk:

  • Het is plezant en je krijgt er een goed gevoel van.
  • Je krijgt waardering, voelt voldoening en je zelfvertrouwen groeit.
  • Jij krijgt de kans anderen te helpen. Je betekent dus veel voor anderen en voor je omgeving.
  • Je leert nieuwe mensen kennen en hebt fijne sociale contacten.
  • Jouw eigen netwerk te versterken en nieuwe dingen dingen bij te leren.
  • Jij ontwikkelt je talenten en doet werkervaring op. Leuk voor op je cv dus!

Jouw vrijwilligerswerk niet gevonden?

Vertel ons welk vrijwilligerswerk je graag wilt doen en misschien hebben wij wel iets voor jou. Want waar we vandaag niet naar op zoek zijn, hebben we misschien morgen een vacature voor. Stuur ons snel een mailtje en kom eens met ons kennismaken…

Klik hier voor meer info over de wetgeving van vrijwilligerswerk.