Taalondersteuner

Je kan aan de slag in één van de scholen die op Wereld-Delen beroep doen voor taalondersteuning in de provincie Antwerpen. Dat gebeurt op wekelijkse basis volgens goed vooraf gemaakte afspraken. Je zoekt samen met onze contactpersoon en de leerkracht(en) een eigen weg, waarin je jouw eigen sterke punten ook laat meetellen.

Taakomschrijving
  • Les geven
  • Gesprekken
Jouw profiel

We zoeken personen met een hart voor taal en toewijding om met kinderen (kleuter of/en lagere school of/en secundair) aan de slag te gaan. Zij kunnen anderstalige kinderen op een aangename en creatieve manier helpen om het Nederlands onder de knie te krijgen en graag te spreken.

Wat kunnen wij je bieden?

Je wordt voorbereid, geïntroduceerd en opgevolgd door een lokale contactpersoon van onze taalwerking. Er zijn vormingsmogelijkheden (nu door corona iets moeilijker) en alle mogelijke schikkingen voor jou als vrijwilliger. Je mag leren van onze ervaring en van deze van jouw collega’s

Wanneer?

Wil je aan de slag in een school in jouw omgeving? Je spreekt samen met onze contactpersoon en de school een goede regeling af die voor jou past en voor de leerlingen een zekerheid geeft. Eén halve dag per week of meer is vaak al heel wat.

Goed om te weten

Dit vrijwilligerswerk doe je alleen.

Contactpersoon

Ria Leysen
GSM: 0494/234080
taal@wereld-delen.be