De deuren staan open (persbericht)

BROECHEM 2019 09 04 – OP ZOEK NAAR VERSTERKING – DE DEUREN STAAN OPEN

Wereld-Delen vierde vorig jaar haar 25-jarig bestaan en zag dat het goed was. Tegelijk werd duidelijk hoe een kleine parochiale groep uitgegroeid is tot de grootste Welzijnsschakel in Vlaanderen. Die schaalverruiming heeft zo haar gevolgen voor de solidariteitsvereniging. Ook al lijkt het soms alsof ze plaatselijk niet breed bekend is, bij diensten en organisaties tot buiten de provincie Antwerpen is ze wel degelijk bekend. En daardoor wordt er ook heel wat van de vereniging gevraagd.

Wereld-Delen is een 100% vrijwilligersvereniging met vijf deelwerkingen. Het begeleidingswerk lag aan de wieg van Wereld-Delen en hulpvragers komen er nog steeds van ver en dichtbij. Bij haar Materiële hulp is vooral Sociale Winkel De Loods in Broechem bekend en gegeerd bij verwijzers. Het Rap op stap en voordelenkantoor De Kers ervaart een stijgende drukte. Lokaal in Lier en Ranst ontmoeten kansarmen en nieuwkomers elkaar in wekelijkse ontmoetingsgroepen. De taalwerking is met meer dan 100 vrijwilligers aanwezig op meer dan 70 locaties in de provincie om anderstalige  kinderen en volwassenen ondersteuning te bieden bij het Nederlands leren. Bij de internationale werking vragen zeven schooltjes voor kinderen met een beperking in Congo de aandacht en daarnaast wordt het platform Equator internationaal gerealiseerd met Europese subsidies.

Om dit alles in goede banen te leiden heeft Wereld-Delen een vernieuwde structuur uitgebouwd. Voor een vlotte werking dient die structuur bemand te zijn met bekwame vrijwilligers. Hier en daar knijpt een schoentje en worden niet enkel vrijwilligers gezocht voor wat men het “gewone werk” kan noemen. Ook enkele bekwame coördinatoren zijn welkom.

Wereld-Delen doet momenteel een stevige oproep via allerlei wegen om die mensen te vinden: taalcoaches, magazijnmedewerkers, vervoerders, contactpersonen, begeleiders van vrijwilligers, enz… De deuren staan wijd open. Wereld-Delen hoopt dat zeer velen, een vijftigtal nieuwe mensen (!)? die weg zullen vinden in de komende twee maanden. Op de website vinden kandidaten alle nodige informatie.

Geef een reactie