Moeilijk met pc of smartphone?

In deze tijd van afstand houden is het goed kunnen gebruiken van een pc en smartphone een hele geruststelling. Mailen naar vrienden is belangrijker dan ooit. Een telefoongesprek via WhatApp mét beeld is ook iets dat leuk is om contact te kunnen houden.

Nu weten we bij Wereld-Delen dat nogal wat mensen die het financieel moeilijk hebben zich geen recente computer kunnen permitteren, laat staan iemand uitnodigen die hen helpt om ermee te werken. Dat kost ook geld. Sommigen kennen ook de mogelijkheden van hun smartphone niet voldoende en zouden hem graag beter leren gebruiken.

Tegelijk met corona zijn er steeds meer instanties die erop aandringen om alles te regelen via pc of smartphone: bestellingen plaatsen, facturen betalen, documenten ondertekenen en invullen online. Helemaal niet gemakkelijk, zeker niet voor mensen die dat nooit eerder geleerd hebben.

Wereld-Delen wilt mensen hierbij helpen. Vooreerst zijn we op zoek naar pc’s die wij kunnen aanpassen om er vandaag goed mee te kunnen werken. Als wij dergelijke toestellen gratis kunnen krijgen dan kunnen wij hen ook erg goedkoop schenken. Een klein prijsje kan er misschien ook wel vanaf.

Personen die willen helpen om mensen wat “les” te geven om hun pc of smartphone te gebruiken, kunnen zich aanmelden bij Kelly (Project Op De Drempel): 0468 53 25 53. Ook wie een laptop te geef heeft, is bij haar welkom!

Geef een reactie