Taalcoaches voor anderstalige kinderen … WELKOM !

Sinds de start van het nieuwe schooljaar is Wereld-Delen op zoek naar een dertigtal nieuwe taalcoaches bij anderstalige kinderen, vooral in het lager onderwijs, hier en daar ook kleuters en in een paar scholen gaat het ook over jongeren in het secundair onderwijs. Geleidelijk worden deze vacatures ingevuld. We hopen tegen eind december voor de huidige vacatures een oplossing te vinden. Tegelijk zullen weer andere aanvragen en vacatures binnenkomen bij onze taalwerking.

Een positieve interesse, gevoel voor het helpen van kinderen bij hun taalverwerving zijn belangrijk. Je hoeft geen (gewezen) leerkracht of pedagogische opleiding te hebben gehad (ook al zijn zulke kandidaten zeker ook welkom!) .

Vooral belangrijk is dat je graag rond taal werkt, dat je graag aan kinderen of jongeren al doende iets bijbrengt. Onze werkwijze heeft iets weg van wat toegewijde ouders of grootouders doen ten aanzien van hun kinderen die graag lezen, thuis huiswerk doen, graag samen spelletjes doen. Jouw eigen stijl is daarbij van belang.

In een aantal scholen gaat het om een volledig nieuwe aanvraag. In andere scholen is er extra vraag en rond de vakantieperiode zetten ook elk jaar enkele vrijwilligers hun taak stop en starten zij elders een opdracht als vrijwilliger.

Wie graag taalcoach wilt worden maakt best een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Daarin wordt afgetoetst wat haalbaar is, wat het aanbod is in jouw buurt, en of je aan de slag kunt gaan. Vervolgens word je stap na stap geïntroduceerd in jouw nieuwe taak.

Interesse? Reageer via dit formulier:

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie