Verhoogde tegemoetkoming -> recht op vrijetijdskortingen (en meer)!

Het is nog onvoldoende bekend: wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming kan grote kortingen ontvangen op vrijetijdsactiviteiten. Verhoogde tegemoetkoming doet mensen meestal denken aan goedkoper naar de dokter, specialist en apotheker. Maar dat is niet alles. Ouderen weten misschien dat de telefoon ook goedkoper wordt en dat men zelfs bij gas en olie om te verwarmen korting krijgt via het stookoliefonds.

Maar er is meer: reizen met openbaar vervoer wordt ook goedkoper. Jeugdkampen geven rechten op kortingen. Maar ook uitstappen, een weekendje weg en vakanties zijn beduidend goedkoper. Lid zijn van een volwassenenvereniging, deelnemen aan trainingen, zwembeurten, enz… je geniet van kortingen.

Wil je eens horen wat jouw mogelijkheden zijn, spreek dan eens af met ons Rap op Stapkantoor De Kers, Gasthuisstraat 19 in Ranst (op woensdag meestal – maar een afspraak is nodig): 0468 52 43 07. De Kers is namelijk een Reisbureau voor mensen met een laag inkomen, met boeken om een uitstap of vakantie uit te kiezen en al! En op jouw vraag kunnen zij zelf op zoek gaan of jouw specifieke vraag ook met evenveel korting kan geregeld worden.

(Enkele voorbeelden: een vakantie van 4 dagen aan zee kan tegen 40% en meer korting. Een uitstap naar een dierentuin (zodra dat weer kan) kan met 80% korting. Bovendien voorziet De kers zelf ook acties waardoor je nog goedkoper weg kunt van thuis. Trouwen voor iedereen met een laag inkomen!)

Geef een reactie