Onze Taalwerking in de kijker!

Op dit moment telt onze Taalwerking 106 taalondersteuners. 

Zij ondersteunen ongeveer 800 kinderen om Nederlands te leren.  Het aantal betrokken scholen  (lagere scholen, kleuterscholen, wijkscholen …) ligt tussen de 70 en de 80.

Vooral voor een aantal kleuterscholen zoeken we nog vrijwilligers.  Interesse? 

Voor de regio’s Midden (Ranst en omgeving), Antwerpen Noord en Antwerpen Zuid zijn we nog op zoek naar een plaatselijk verantwoordelijke.  Wie graag organiseert, contactvaardig is en deel wil uitmaken van de stuurgroep zal met open armen ontvangen worden. Interesse?  Bel even naar Ria : 0494 23 40 80.

We kijken terug op een geslaagde vormingsavond voor de vrijwilligers op 14-11-23.

Na een korte presentatie over hoe de scholen met anderstalige kinderen omgaan, en wat de rol is van onze taalondersteuners, werden en een aantal actuele vragen en problemen in groepjes besproken.  De  algemene bespreking van de resultaten in de grote groep  en de informele babbel achteraf werd ervaren als een nuttige ruggesteun voor alle aanwezigen. Het verslag hebben we gestuurd aan alle 106 taalondersteuners, en op dit moment lopen er heel wat enthousiaste reacties binnen, vaak van mensen die er niet bij konden zijn.   Bemoedigend!

Ook bemoedigend is onze deelname aan de wedstrijd “Taal is Toekomst”, uitgeschreven door Davidsfonds, Xpair Communication en de Taalunie.  Van alle 53 inzendingen werden er zes uitgekozen die naar de finale mochten.  We waren erbij!  Op zaterdag 4 november zijn we in Leuven op het hoofdkwartier voor een jury van professionelen onze werking gaan presenteren.  Er was slechts één trofee, die bestond uit een jaar lang professionele begeleiding; die hebben we niet gewonnen, maar we zullen wel via het tijdschrift “Het Accent”, de blog van het Davidsfonds en hun sociale media over het hele Vlaamse land extra aandacht krijgen.  Mooi meegenomen!

Ria Leysen – coördinator Taalwerking

taal@wereld-delen.be

GSM: 0494-23 40 80